Ofte stillede spørgsmål

FAQ
Hvorfor er hunde kæledyr?

Hunden har udviklet sig fra ulve, der bosatte sig tæt på mennesker, så de kunne leve af menneskernes madrester. Jo mere tam og nysgerrig en ulv har været, jo større succes har de haft. Langsomt har ulven sideløbende med mennesket udviklet sig til det kæledyr, som hunden er i dag.

Elsker hunde os virkelig?

Der er ingen tvivl om, at hunde kan opbygge dybe relationer til mennesker. I ulveflokken har der været tætte bånd mellem flokkens medlemmer. I dag er mennesket hundens flok, og derfor opstår der dybe bånd mellem hund og ejer.

Hvilken hunderace lever længst?

En god tommelfingeregel er, at jo mindre din hunderace er, jo længere vil den leve. En Chihuahua kan eksempelvis blive op til 20 år gammel. Racerenheden kan dog have betydning, da genetiske sygdomme kan opstå via indavl.

Er det svært at tage sig af en hund?

En hund er et forholdsvist let kæledyr, men det kræver, at du er opgaven voksen. En hund lever i gennemsnit mellem 10 og 13 år, og nogle racer lever endnu længere. Du skal derfor være indstillet på at tage dig af et kæledyr i mange år.

Hvor meget pleje har en hund brug for?

En hund skal have foder, pelspleje, motion og stimulering. Afhængigt af racen vil en hund kræve mere eller mindre af de forskellige ting. Nogle hunderacer kræver eksempelvis meget pelspleje, mens andre ikke behøver andet end et bad en sjælden gang imellem.

Hvad skal du ikke gøre med din hund?

Din hund er et levende og socialt væsen, der kræver opmærksomhed og pleje. Du skal derfor være opmærksom på, at du ikke efterlader din hund for længe alene. Tænk hvis du selv skulle være alene i de timer, din hund er.

Hvad er de nemmeste hunde at eje?

For mange danskere er en Labrador eller Golden Retriever drømmehunden, og disse racer er også lette at eje. Hunderacerne er kendetegnet ved at være glade, intelligente og ivrige efter at følge deres ejere.

0/50 ratings

Hos os kan du regne med, at menneskets bedste ven er i fokus. Hunden er et fantastisk kæledyr, der har udviklet sig sideløbende med mennesket. I dag er hunden det foretrukne kæledyr blandt danskerne, og mange drømmer om at have en hund at dele hverdagen med. Vi skriver om det, der gør livet med hund lettere.