Hunden er det mest almindelige kæledyr i Danmark, og der er ingen tvivl om, at menneskets bedste ven er populær over hele verden. Igennem tiden har mennesket avlet forskellige egenskaber frem ved hunden, der er endt ud som racer med særlige kendetegn. Hvis du er i tvivl om, hvilken hund, der er den rette for dig, får du her de 10 mest populære hunderacer.

1. Gadekrydset
Den mest udbredte hunderace er blandingshunden. Selvom det ikke er en decideret race, så er der fordele ved at vælge en hund, der ikke er raceren. Ofte vil racerene hunde nemlig have skavanker, der er skyldes avlen efter bestemte egenskaber.

2. Labrador Retriever
Kendt for sin intelligens, lydighed og glade sind er labradoren den mest populære hunderace på verdensplan. Den er særlig god som familiehund, men kræver stimulering.

3. Golden Retriever
Ligesom Labradoren er Golden Retriever en race, der kendes på dens intelligens, venlighed og pålidelighed. Ofte er Golden Retrieveren også helt vild med vand og elsker positiv træning.

4. Bomuldshund (Coton de tulear)
Lille, livlig og selskabsglad er bomuldshunden, der også er allergivenlig. Racen er meget glad for at hygge sig med sine ejere, men den har samtidigt brug for fysisk aktivitet og stimulering.

5. Cavalier King Charles Spaniel
Denne hunderace er meget selskabelig og tålmodig og er en fantastisk selskabshund. Den glade spaniel holder af gode gåture og nye udfordringer både fysisk og mentalt.

6. Fransk bulldog
De seneste år er den Franske Bulldog kun blevet mere og mere populær. Det skyldes dens charmerende sind og udseende. Oveni er den legesyg og kærlig overfor mennesker.

7. Havaneser
En Havaneser er en legesyg, opmærksom og menneskeglad race. Oprindeligt var hunderacen tempelhund, der stod for at give alarm. I dag elsker racen at bruge så meget tid med mennesker som muligt.

8. Schæfer
Med sin arbejdsvillighed og intelligens er Schæferen den foretrukne race hos politiet. Racen kræver også både mentale udfordringer og fysisk aktivitet.

9. Dansk/svensk gårdhund
Hurtig som et lyn og kvik er den lærevillige gårdhund. Den lille hund er selvstændig og kræver mentale og fysiske udfordringer, så den ikke laver ballade.

10. Shih tzu
En lille kæk og glad hund får du med en Shih tzu. Den kræver opmærksomhed og elsker mennesker. Vær opmærksom på, at pelsen den del kræver pelspleje.

0/50 ratings