Hvis du har en hund eller overvejer at få et dejligt kæledyr, så er det en god ide, at du forstå dig på hundens sundhed. Der er nemlig stor forskel på mennesket og hundens krop, selvom de bor under samme tag. Derfor bør du også passe korrekt på din hund, så den kan få et langt og godt liv ved din side.

Køb det rigtige foder

Et godt sted at starte er at sikre, at din hund får det rette foder. Din hunds foder har betydning for:

  • Hundens pels – både i forhold til fældning og glans
  • Hundens fordøjelse og afføring
  • Hundens energiniveau/
  •  

Det er derfor en god ide, at du holder øje med disse tre punkter, hvis du skifter foder. Din hunds reaktion vil nemlig vise dig, om den får de rette næringsstoffer.

Sørg for at hovedelen af proteiner i hundefoderet kommer fra kød. På den måde sikrer du, at foderet har de nødvendige proteiner, så din hund holder sig sund og rask. Skulle din hund begynde at efterlade foder i skålen, kan det være fordi, at en hund kan komme til at kede sig over ensformigheden i smagen. Skift da foder til en anden type, så din hund får spist op.

Husk den vigtige motion

Det er ikke kun din hund, der har godt af motion. Det er nemlig en god måde, at du også får dig rørt på. Nogle racer kræver mere aktivering end andre, og enkelte større racer kan have behov for mere end blot en gåtur.
Hvis ikke du får stimuleret din hund, kan den begynde at kede sig. Hvis først din hund bliver rastløs, kan den finde på unoder for at brænde krudt af. Derfor er det en god ide, at du holder din hund aktiv, så den ikke begynder at bide i sofaer eller løbe rundt i cirkler i stuen.

Forkæl din hund med en god seng

En voksen hund sover mellem 13 og 14 timer i døgnet. Derfor er det godt for din hunds sundhed og velvære, hvis du har en god hundekurv eller -seng. Vælg en seng med memoryfoam, hvis din hund har problemer med ledsmerter. På den måde giver du din hund det største velvære.

0/50 ratings