Hunden er din bedste ven, og derfor fortjener den også at leve et godt liv. Hvis du vil tage dig godt af din hund, er der nogle ting, du skal være opmærksom på, så du ikke ender med problemer. Der er nemlig lovmæssige krav til eksempelvis mærkning og forsikring. Her får du et overblik over, hvordan du tager dig godt af din hund.

 

Overhold lovgivningen

Der er helt klare regler for, hvordan du skal passe på din hund. Når hvalpen er 8 uger, skal den være mærket med chip og registreres i Dansk Hunderegister. Halsbånd med ejerens navn, adresse og telefonnummer er påkrævet, når hunden bliver 4 måneder og er uden for hjemmet. Går du tur i byområder, skal du huske snoren eller være i fuldstændig kontrol over din hund.

Skulle det gå galt, og din hund bider eller forvolder skade på andre, skal du have en ansvarsforsikring klar. Det er ikke lovpligtigt med en sygeforsikring på din hund, men det kan hjælpe på dyre dyrelægeregninger.

 

Godt foder giver de rigtige næringsstoffer

Din hunds fordøjelsessystem er helt anderledes end menneskets. Derfor kræver en hund også en anden fordeling af næringsstoffer, end et menneskes kost har. Hundefoderet skal indeholde den rigtige fordeling af fedt, proteiner og kulhydrater, og så må det gerne være tilført de nødvendige mineraler og vitaminer. Hunden er kødæder og har brug for proteiner fra kød. Derfor er det vigtigt, at hundefoderet indeholder en høj mængde protein fra kød.

Protein er med til at vedligeholde din hunds muskler, mens det samtidigt giver pelsen en flot glans. Hvis du fodrer din hund korrekt, kan du også undgå, at din hund fælder voldsomt.

 

Mentale udfordringer og fysisk aktivitet

Afhængigt af racen har din hund brug for aktivering og stimulering. Det gælder alle hunde, men enkelte racer har brug for henholdsvis mere og mindre aktivering end andre. En god ide er at udfordre din hund både mentalt og fysisk, hvis du vil have en glad og tilfreds hund.
Mentale udfordringer er eksempelvis træning af forskellige tricks og kommandoer. Du kan også investere i legetøj, hvor hunden selv skal få foder eller godbidder ud af legetøjet. Alt, der aktiverer din hund hjerne, er godt.

Fysisk aktivitet er nødvendigt, fordi din hund ellers vil blive rastløs. Særligt racer udviklet til jagt og hyrdehunde har brug for fysisk stimulans.

0/50 ratings